Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sivuille on lisätty kaksi Urjalan lähihistoriaan liittyvää lehtijuttua "Kun ryssä sotamonttuja kaivatti" käsittelee venäläisten linnoitustöitä Urjalassa 1. maailmansodan aikana. "Runoileva "punapäällikkö" ja Pakkasen emännän turvatakuut" taas vuoden 1918 tapahtumia.Yhtymäkohtia Verner Lehtimäen tarinaan niillä ei ole.

 

Vernerin elämästä kertova runo nimeltä "Arkki-Weisu Werneri Lehtimäen merkillisistä elämän-waiheista" on nyt luettavissa näiltä sivuilta (hakemisto: Balladi Lehtimäen Verneristä). Kuten nimi kertoo, se on kirjoitettu vanhojen arkkiveisujen tyyliä tavoitellen, ja onnahtelevat puolisoinnut ym tökeryydet ovat siis harkittuja. Vielä 1800-luvulla Vernerin kaltaisista henkilöistä tehtiin lauluja, 1900-luvulla se ei enää ollut niin yleistä.

Läpyskän saa kylkiäisenä ostaessaan sarjakuvan postimyynnistäni. Toki myyn sitä ihan erikseenkin, jolloin hinta postimyynnissä on 4 e, sisältäen lähetyskulut kotimaassa. Koko on kahtia taitettu A4-arkki,fontti on fraktuuraa. Arkkiweisuperinteen mukaisesti painopaperi on milloin mitäkin ylijäämäerää, olen käyttänyt mm. erilaisia kartonkilaatuja ja tapettia.

Muutenkin on tullut harrastettua viime aikoina enemmän runoutta kuin sarjakuvaa. Mainostettakoon nyt tässä kahta antologiaa, joissa olen hiukan mukana:SLAM! 2009 ja Ugric Slam! 2010   Molemmat ovat lavarunokilpailuista koottuja antologioita. Ensinmainitussa ovat useimmat vuoden 2009 SM-karsintaan osallistuneet runot. Toisessa ovat Oulussa 2010 pidetyn suomalais-ugrilaisen kisan runot. Molempia myy Kirja kerrallaan-kauppa Helsingingissä (Mannerheimintie 22-24), postimyynnistä ne saa edullisimmin osoitteesta www.lulu.com  Lisätietoja: www.ntamo.blogspot.com/

 

SARJAKUVAN SAA NYT POSTIMYYNNISTÄNI ENTISTÄ EDULLISEMMIN:

-yhden osan hinta 8 e

-molempien osien yhteishinta 15 e

-hintoihin sisältyy lähetys- ja postikulut kotimaassa. kaupan päälle 1kpl edellä mainittua arkkiveisua.

 

Sivujen "100 vuotta sitten näihin aikoihin"-osasto täydentyy harvakseltaan.

 

 

 

                      

 

 


 

©2019 layout1 - suntuubi.com